Заведения

Лоби бар

Лоби бара разполага с 50 места. Тук може да опитате от нашите прясно приготвени торти, които допълват приятния вкус на ароматното кафе. Тук се предлага богат асортиментът на безалкохолни и алкохолни напитки. Заведението разполага с лятна градина, която е перфектно място за релакс през по-топлите дни в годината. 

Ресторант Шумен

Ресторант „Шумен“ разполага с над 400 места. Предлага две автономни зали, които при необходимост могат да бъдат свързани. Уютна атмосфера, вкусни ястия и отлично обслужване ще направят Вашият празник незабравим. Голямата площ и архитектурна даденост на ресторанта дават възможност за подредба по желание на клиента (блок маси, коктейлни маси, банкетни маси, театър, кино салон, П – образно, Т – образно, кръгла маса и т.н.) и организиране на разнообразни мероприятия и срещи. 

Механа

Механата разполага със 180 седящи места и е в традиционен български стил. Менюто на механата предлага оригинални ястия от националната ни кухня, а за доброто настроение на посетителите се грижи оркестър с богат опит и репертоар. Заведението е с открита тераса, която е подходяща за прекрасните летни вечери.
Механата на хотел Шумен е подходящо място за организиране на различни празнични събития: рождени дни, юбилеи, кръщанета, сватбени тържества, абитуриентски балове, коктейли, фирмени партита и др.

Панорама

Ресторант „Панорама“ в Гранд хотел Шумен получи наградата на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за „Гурме ресторант на 2011 г.“. Призът беше връчен на официална церемония, която се проведе в хотел „Хилтън София“. Ресторант „Панорама“ грабна отличието само година, след като бе основно обновен.
Първото впечатление от посещението на ресторанта е за лукс, класа и красота. Впоследстие сетивата усещат и прекрасните вкусове на стилно поднесената храна съчетани с положителните възприятия от невероятната гледка. Ресторанта разполага с 80 места.
За изтънчения вкус на гостите се грижат екипи от професионални готвачи, които приготвят класни специалитети, както от българската национална, така и от световната кухня.